ActualitateSliderSocialUltima ora

Festivalul – Concurs “Sara pe Deal”  ediția a XIII-a

Consiliul Local și Primăria Țânțăreni, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează în data de 18 iunie 2023, începând cu ora 17:00, la Baza Sportivă din Florești, ediția a XIII-a a Festivalului – Concurs “Sara pe Deal”.

Probele festivalului sunt următoarele:

  • Interpretare vocală – soliști de romanţă;
  • Interpretare vocală – solişti vocali de muzică populară;
  • Coregrafie de grup – dans popular tradiţional/dans folcloric coregrafic.

Scopul festivalului – concurs este dezvoltarea interesului în rândul soliştilor vocali din România şi al publicului pentru romanţă şi cântec de petrecere( genuri muzicale cu o îndelungată tradiţie în mediile folclorice din România).

Iuliana Ionescu, directorul Centrului Cultural “Mihai Eminescu” din Țânțăreni spune că prin acest festival se vrea și omagierea personalităţii poetului nostru naţional, care reprezintă o istorie vie a acestor locuri, întocmai ca-n lunga „vară fierbinte” din 1878, când poetul nepereche al neamului românesc a poposit pe aceste meleaguri. Ediţia din acest an îşi propune să se contureze ca o mare sărbătoare pentru cei care iubesc versurile lui Eminescu prin cântec şi tradiţii.

Termenul limită de înscriere la festival este 18 iunie 2023, ora 14:00.

Documentele necesare înscrierii (fișa de înscriere și copie după cartea de identitate) vor fi expediate pe adresa: Primăria Ţânţăreni,  Jud. Gorj, e-mail: bibliotecatintareni@yahoo.com; primariatintareni@yahoo.com; iulyanaa_2007@yahoo.com sau fax 0253/473109.

Preselecţia va avea loc în data de 18 iunie 2023, începând cu ora 14:00, la sediul BAZEI SPORTIVE DIN SATUL FLOREȘTI, COMUNA ȚÂNȚĂRENI.

Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs maxim doi interpreţi şi o singură formaţie de dansuri populare, excepție făcând localitatea Țânțăreni care poate înscrie maxim șase interpreți.

Concursul se va desfăşura în data de 18 iunie 2023, ora 17:00, la Baza Sportivă din sat Florești, Comuna Țânțăreni. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizatori prin tragere la sorţi.

PROGRAM:

  • 1300-1630 – primirea invitaţilor la BAZA SPORTIVĂ din satul FLOREŞTI, COMUNA ŢÂNŢĂRENI, JUDEŢUL GORJ. Vizitarea obiectivelor: Muzeul „Mihai Eminescu” și  Parcul „Mihai Eminescu”
  • 17-2130 – alocuţiuni urmate de desfăşurarea festivalului-concurs
  • Juriul are latitudinea de a redistribui premiile neacordate la toate secţiunile festivalului.

Festivalul își propune să trezească în participanţi, dragostea pentru cultură și artă, de cunoaştere și respectare a valorilor folclorului nostru național. Nu în ultimul rând, crearea unor punţi de prietenie între concurenţii veniţi din Oltenia şi din toată ţara. Unicitatea acestui festival este conferită atât de frumuseţea fără seamăn a folclorului din această zonă etnografică, dar şi, în mod special, prin desfăşurarea secţiunii de romanţă.

Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria şi Consiliul Local Ţânţăreni, Biblioteca Comunală Țânțăreni, Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj

SE VA PREMIA COSTUMUL POPULAR CU CEA MAI MARE AUTENTICITATE (PROBĂ ÎN AFARA CONCURSULUI).

Articole similare

Back to top button