ActualitateSliderSocialUltima ora

Cum să reducem consultațiile medicale inutile

În Cabinetul de Medicină Internă din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cetățenii pot beneficia de un consult medical. Medicina internă este specialitatea medicală care privește organismul ca pe un tot unitar și care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul nechirurgical al majorității bolilor de care suferă adulții (plămâni, inimă, stomac, ficat, intestin, sistem urogenital și altele).

La Cabinetul de Medicină Internă se pot face programări pe baza unui bilet de trimitere (peste 50 de pacienți s-au prezentat în cabinet luna aceasta) sau contracost, un consult fiind 70 lei.

Prin consultul oferit de medicul internist, pacientul evită excesul de consulturi medicale care pot să se dovedească a nu fi necesare.

Luna aceasta, la cabinetul din Ambulatoriu oferă consultații doctorul Elvis Lunceanu, medic primar medicină internă, angajat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu din anul 2015.

Internistul efectuează consultația iniţială, prescrie tratament, și în cazul în care pacientul necesită investigații suplimentare, îl trimite la specialistul corespunzător (de exemplu s-a diagnosticat diabet zaharat – pacientul este îndrumat către medicul diabetolog, pentru suspiciune de cancer – pacientul este trimis la chirurg și oncolog, pentru probleme cardiologice – la medicul cardiolog etc.). De asemenea, la acest cabinet, medicul va măsura tensiunea arterială, indicele masei corporale, nivelul oxigenului din sânge, va elibera referate medicale etc.

Astfel, în cazul simptomelor vagi sau neclare, care nu par să țină de un anumit organ, cum ar fi: febra, oboseala, scăderea în greutate, lipsa poftei de mâncare, starea generală proastă, astenie, dureri abdominale, dureri în regiunea lombară etc. este util un control inițial la un specialist de medicina internă.

Pacienții care doresc să se programeze la o consultație medicală contracost la unul dintre cabinetele din Ambulatoriul Integrat trebuie să sune la numărul de telefon 0741151346 sau să vină în policlinică și să discute cu registratorul medical care le va face programare, în limita locurilor disponibile.

Articole similare

Back to top button