ActualitateSliderSocialUltima ora

400 de copii pe scena Teatrului de Vară Târgu Jiu

Sâmbătă, 10 iunie 2023, ne vom bucura împreună de frenezia dansului modern, dar și de grația si perfecțiunea baletului în cadrul celei de a VIII-a ediții a Festivalului Național de Balet și Dans Modern – În pași de dans spre INFINIT.

Festivalul se adresează cursanților disciplinelor de balet și dans modern din școlile populare de artă, cluburi ale copiilor și alte unități școlare din țară și se desfășoară sub formă de concurs, organizat pe 2 secțiuni: balet și dans modern,  pe mai multe categorii de vârstă și cuprinde mai multe genuri de dans, fără a fi toate obligatorii de abordat, astfel: pentru secțiunea dans modern vom avea: street dance, dans contemporan, dans sportiv, fantezie coregrafică, dans aerobic, majorete, iar la secțiunea balet; dans clasic, dans caracter, dans contemporan și jazz.

Astfel, începând cu ora 10:00, pe scena Teatrului de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu, vor intra în competiție 400 de copii și tineri, foarte bine pregătiți din Timișoara, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Vâlcea, Slatina, Covasna și Târgu Jiu.

Juriul este format din specialiști în domeniu, care vor aprecia: originalitatea interpretării, mișcarea scenică, selectarea tematicii dansului în concordanță cu vârsta copilului, costumația, sincronizarea pașilor de dans, a ritmului cu muzica.

În urma clasamentului stabilit de către membrii juriului, organizatorul va acorda diplome câștigătorilor locurilor I, II și III. Toți participanții înscriși vor primi din partea organizatorului medalii.

Evenimentul are ca principal scop crearea, asigurarea unui cadru optim de manifestare în spirit competitiv, promovarea și valorificarea disponibilităților artistice, sportive, estetice, interpretative și de creație specifice tinerilor.

Evenimentul este organizat de Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj.

Articole similare

Back to top button