ActualitateSliderSocialUltima ora

Jandarmii gorjeni la datorie în minivacanța de 1-5 Iunie

În perioada minivacanței din perioada 1-5 iunie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean “Tudor Vladimirescu” Gorj a suplimentat numărul de jandarmi din structurile de ordine publică, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la evenimentele organizate în spațiul public precum și pentru sprijinul și îndrumarea cetățenilor.

În atenția jandarmilor gorjeni vor fi asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică a participanților la Zilele comunei Drăguțești, Zilele orașului Țicleni, la manifestația comemorativă Imn pentru Domnul Tudor de la Padeș și la stadionul din Bustuchin pe timpul finalei Cupei României la Fotbal-faza județeană, unde organizatorii estimează participarea unui număr mare de persoane.

Participanților le este recomandat ca la aceste manifestări publice să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice fel, iar dacă observă persoane care au un comportament antisocial, să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Concomitent cu misiunile de ordine publică planificate, vor fi asigurate şi măsuri specifice de pază şi protecţie instituţională la toate obiectivele din responsabilitatea jandarmilor gorjeni.

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana vor acționa pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor care vor fi în zonele montane precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Turiştilor care vor merge în zonele turistice montane din județul Gorj le este recomandat să parcurgă traseele turistice marcate corespunzător, să fie echipați adecvat, să aibă asupra lor un telefon mobil încărcat pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 incidentele sau problemele.

În această perioadă vor continua și acțiunile pentru protejarea fondului piscicol și a respectării măsurilor de prohibiție în zona habitatelor piscicole naturale din județul Gorj.

 

Articole similare

Back to top button