ActualitatePoliticaSliderUltima ora

Ciucă își amână demisia. Susține că va rezolva problema grevei din învățământ

Premierul Nicolae Ciucă a luat parte la evenimentul organizat cu prilejul împlinirii a 148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Cu această ocazie, președintele PNL a făcut o serie de declarații cu privire la greva generală din învățământ, dar și la rotativa guvernamentală.

Nicolae Ciucă a participat astăzi, 24 mai, la evenimentul organizat la Vila Florica din Ştefănești, județul Argeș, alături de secretarul general al PNL, Lucian Bode, și alți lideri din conducerea partidului. Ciucă a făcut o serie de declarații legate de greva generală a profesorilor, declarând că va purta discuții cu liderii sindicatelor din învățământ, în vederea soluționării cât mai rapide a acestei situații.

“Cred că vom găsi o soluție. Orice intervenție a noastră trebuie să fie corectată prin Legea salarizării. Am avut întâlniri cu conducerea sindicatelor din educație. În această după-amiază o să avem o altă întâlnire și cred că împreună vom conveni asupra unei soluții, pentru că am făcut apel în condițiile în care am prezentat tot ceea ce s-a făcut în acest an și jumătate pentru educație”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă nu își va depune vineri, 26 mai, demisia.

Premierul României a făcut declarații privind rotativa guvernamentală, după ce liderii PNL au avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Aceasta le-a solicitat membrilor PNL să facă rocada ministerelor cât mai repede, iar Marcel Ciolacu să fie numit premier până pe data de 2 mai. Nicolae Ciucă ar trebui să își depună demisia vineri, 26 mai.

“Nu am încheiat încă negocierile. Ca atare, orice formulă de la cea a rămânerii în protocol până la cea a  asumării ministerelor de către fiecare partid în parte este deschisă. Noul Guvern va avea 18 ministere. Există două variante. Respectăm protocolul sau continuăm negocierile”. În ceea ce privește demisia din funcția de premier, Ciucă a spus că va lua o decizie până luni. „Se consumă ziua de vineri și voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie”, a mai spus premierul.

Articole similare

Back to top button