ActualitateSliderSocialUltima ora

A doua zi de grevă generală a profesorilor

În urma întâlnirii dintre Premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, și liderii federațiilor sindicale din învățământ, s-a luat hotărârea elaborării unor acte normative favorabile personalului din învățământ. Conform ultimului comunicat de presă transmis de Ministerul Educației, salariul personalului nedidactic din învățământul de stat se va majora cu 9%, profesorii debutanți vor beneficia de un bonus, iar profesorii încadrați în unități de învățământ din zone defavorizate vor dispune de stimulente financiare.

“În urma discuției din data de 21 mai 2023, desfășurată la Palatul Victoria, la care au participat Premierul României – dl. Nicolae-Ionel Ciucă, Președintele Camerei Deputaților – dl. Marcel Ciolacu, reprezentanți ai executivului și liderii federațiilor sindicale reprezentative din învățământ, facem următoarele precizări:

Ministerul Educației împreună cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au început demersurile pentru elaborarea actelor normative care să creeze cadrul legal pentru:

Menționăm că acordarea unor stimulente financiare pentru cadrele didactice care își desfășoară activitatea în unități de învățământ din zone defavorizate este unul dintre obiectivele cuprinse în proiectul Legii învățământului preuniversitar, care se află, astăzi, la vot, în plenul Senatului României.

Reiterăm faptul că educația reprezintă o prioritate națională pentru partidele aflate în actuala Coaliție de guvernare.”

Din păcate, aceste lucruri nu sunt suficiente pentru a stopa greva generală a personalului din învățământ. Astăzi, 23 mai, este cea de-a doua zi de grevă generală a profesorilor, fapt ce determină amânarea Evaluării Naționale de la clasa a VI-a, programată pentru data de 24 mai.

Articole similare

Back to top button