ActualitateSliderSocialUltima ora

Sancționat pentru muncă la negru

În perioada 15-19.05.2023, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 56 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă. Au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale în valoare de 204.500 lei și dispuse 174 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Un angajator cu sediul social în comuna Prigoria, având domeniu de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă.

“Urmărim prin fiecare acțiune de control respectarea prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj este reflectată în rezultatele comunicate periodic și urmărim creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și salariaților cu privire la necesitatea muncii legale și asigurarea unor locuri de muncă sigure și sănătoase.”, a transmis George Octavian Romanescu, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Articole similare

Back to top button