ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Târgul Meșterilor Populari Olteni 2023

Zeci de meşteri populari din mai multe judeţe vor fi prezenţi timp de trei zile în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Deschiderea Târgului Meşterilor Populari Olteni va avea loc vineri, 19 mai 2023 la ora 11.00 în fața clădirii Direcției Județene de Cultură Gorj și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

19 meșteri valoroși din județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Mehedinți, Dolj și Suceava, participanţi la numeroase târguri naţionale şi internaţionale, vin timp de trei zile la Târgu Jiu, pentru a expune şi a vinde produsele la care au lucrat. Pe toți îi unește pasiunea și dragostea pentru tradițiile și obiceiurile populare. Cei mai mulți dintre cei prezenți săptămâna aceasta sunt vechi colaboratori ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

“Puteţi achiziţiona așadar costume populare, ceramică, bijuterii, ţesături, preparate apicole, sculpturi în lemn, turtă dulce, decorațiuni, aranjamente florale, dar și ouă încondeiate. Pasionaţii de obiecte unice, realizate de mâinile dibace ale meșterilor populari sunt aşteptaţi aşadar de vineri 19 mai 2023 în faţa sediului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Vă aşteptăm să fiţi alături de noi şi să profitaţi de ocazia de a cumpăra produse făcute cu bun gust de către cei care păstrează tradiţiile în Oltenia până duminică 21 mai 2023.”, au transmis organizatorii.

Articole similare

Back to top button