ActualitateSliderSocialUltima ora

Activități de prevenire privind consumul de droguri

Ieri, 27 aprilie, polițiștii  Biroului Siguranța Școlară împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj au continuat activitățile preventive în unitățile de învățământ.

De această dată, oamenii legii au discutat cu  elevii din cadrul Liceului Teoretic Novaci despre efectele consumului de droguri, de alcool sau de tutun, precum și a riscurilor la care se expun, prin prezentarea unor studii de caz concludente și a unor recomandări preventive adecvate vârstei lor.

Aceste activități au drept scop prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor, a consumului ilicit de droguri și alte substanțe psihoactive și reducerea riscului de victimizare.

Elevilor le-au fost prezentate diferite situaţii cu care se pot confrunta atât la şcoală cât și în alte medii pe care le frecventează şi li s-a solicitat să prezinte modalităţi de rezolvare a acestora care să excludă actele de violenţă sau să prevină apariţia acestora.

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate mesaje privind prevenirea fenomenului de bullying și noțiuni privind răspunderea penală a minorilor precum și filmulețe reprezentative pentru însușirea modalităților de intervenție în cazul unor situații de violență fizică sau psihologică – bullying.

Activitățile informativ-preventive în rândul elevilor vor fi desfășurate în permanență pe parcursul anului școlar.

Articole similare

Back to top button