ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Vrea un spital nou în Gorj cu banii pentru certificatele CO2

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul USR Radu Miruță a prezentat ideea unui proiect care, din punctul său de vedere, ar fi extrem de benefic pentru județul Gorj. Este vorba despre un proiect ce presupune întoarcerea în județul Gorj a 15% din banii plătiți pentru certificatele de carbon. Miruță susține că din acești bani se poate construi un nou spital.

Deputatul este de părere că aceasta este singura șansă prin care județul ar putea beneficia de un spital nou, construit de la 0. În momentul de față, județul Gorj plătește către Agenția Națională de Mediu sute de milioane pentru respectivele certificate, condiție impusă de Comisia Europeană.

În același timp, deputatul PSD Gorj, Claudiu Manta, declară că proiectul construirii unui nou spital în județul Gorj a fost propus spre finanțare. Social democratul susține că diferența dintre PSD și USR se rezumă la sintagma “fapte și vorbe”. De asemenea, Manta cere socoteală pentru faptul că ministrul USR Cristian Ghinea nu a cuprins în PNRR niciun spital pentru Gorj.

Articole similare

Back to top button