ActualitateSliderSocialUltima ora

Tinerii agricultori interesați de Programul Tomata

Ministerul Agriculturii a transmis informații conform cărora un număr de 22.295 de fermieri au depus cereri în cadrul Programului Tomata, până la data de 3 aprilie 2023, la nivelul Direcțiilor Agricole Județene. Potrivit datelor prelucrate de MADR, în prezent, s-au înscris 7.154 tineri până în 40 de ani, care reprezintă circa 32% din totalul producătorilor înscriși, lucru pozitiv, având în vedere implicarea tinerei generații în dezvoltarea propriilor afaceri din agricultură. Dintre județele performante în privința tinerilor, menționăm județul Galați cu 2.262 producători de până în 40 de ani, județul Olt cu 2.219 și județul Dolj cu 523 producători.

La nivelul județului Gorj pentru Programul Tomata s-au înscris 16 agricultori, dintre care 7 sunt până în 40 de ani. Anul acesta, pe lângă ajutoarele financiare încasate prin Programul Tomata, agricultorii dispun și de alte ajutoare de minimis. Valentin Priporeanu, directorul Direcției Județene de Agricultură Gorj, declară un agricultor din localitatea Bălești intenționează să planteze usturoi pe o suprafață de aproximativ 5 ha. Acesta urmează să se înscrie în programul de minimis usturoi.

Revenind la Programul Tomata, agricultorii înscriși în acest program au putut accesa sprijinul de minimis până la data de 1 aprilie 2023. Pentru acesta, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a alocat suma de 3.000 de euro/beneficiar. În perioada următoare va avea loc valorificarea producției, care se va face până la data de 30 iunie 2023, inclusiv. Ultima zi de depunere a documentelor justificative este data de 14 iulie 2023.

Articole similare

Back to top button