ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Guvernul României a solicitat secretizarea planului de restructurare CEO

Deputatul USR Gorj,  Radu Miruță, a înaintat o adresă către Comisia Europeană prin care a solicitat detalii cu privire la planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Răspunsul primit din partea Comisiei a fost că România a cerut secretizarea acestui plan. Miruță a prezentat în cadrul conferinței de presă suspiciunile sale cu privire la acest aspect. De asemenea, având în vedere impactul social major în regiune, deputatul USR a declarat că sunt necesare clarificări cu privire la reducerea numărului de angajați la jumătate din aceștia, cine va pleca acasă, când va pleca, pe ce criteriu, ce se va întâmpla cu cei care nu au vârsta de pensionare.

Radu Miruță susține că aspectele care țin de viața oamenilor nu pot fi secrete într-o companie de stat. Astfel, deputatul USR le solicită liderilor PSD Gorj și PNL Gorj, Mihai Weber, respectiv Ion Iordache, să efectueze demersuri rapide la Guvern pentru publicarea planului de restructurare.

Întrebat de ce consideră că a fost necesară secretizarea planului de restructurare al C.E. Oltenia, Miruță a declarat că cel mai probabil acesta cuprinde aspecte și mai întunecate decât cele prezentate până acum.

Articole similare

Back to top button