ActualitateSliderSocialUltima ora

Cimitir nou în Preajba. Se extinde și Cimitirul Municipal Târgu Jiu

În momentul de față, autoritățile locale din Târgu Jiu au în vedere extinderea Cimitirului Municipal. În spatele terenului se află o suprafață de 2 ha, spațiu în care vor fi amenajate noi locuri de veci. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, atrage atenția asupra faptului că noile modificări legislative obligă cetățenii să transforme contractele de proprietate asupra unui loc de veci în contracte de concesiune. Termenul până la care aceștia se pot adresa Societății Edilitara, responsabilă de administrarea Cimitirului Municipal, este data de 31 decembrie 2023. De altfel, Romanescu declară că acceptă ca aceste contracte de concesiune să fie încheiate până în luna martie a anului 2024, cel târziu.

Persoanele care nu urmează acest demers legislativ riscă să piardă locul de veci din Cimitirul Municipal al orașului Târgu Jiu. Vor fi, astfel, organizate licitații pentru predarea respectivelor morminte către un alt cetățean doritor.

De asemenea, din nevoia de a suplimenta numărul locurilor de veci pe raza municipiului Târgu Jiu, autoritățile locale au construit un cimitir nou cu o capacitate de circa 500 de locuri în Preajba, localitate componentă a municipiului Târgu Jiu. Cimitirul este finalizat în proporție de 90%, în momentul de față derulându-se lucrări la calea de acces către acesta. Aceasta urmează a fi pietruită.

Articole similare

Back to top button