ActualitateSliderSocialUltima ora

Câți elevi din Gorj au lipsit de la simulările la Bac 2023

Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației, elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut în perioada 27 – 30 martie simulările examenului național de Bacalaureat 2023. Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale. În data de 27 martie a fost susținută proba la Limba și Literatura Română, pe data de 28 martie a fost susținută proba la Matematică, iar în cursul zilei de ieri, 29 martie, a fost susținută proba la alegere a profilului și specializării.

La nivelul județului Gorj s-au înscris pentru susținerea simulărilor 2768 de elevi. Prezența la cele 3 probe nu a fost, din păcate, de 100%. Din totalul elevilor înscriși au participat 2203 elevi la proba de Limba Română (565 absenți), 2170 elevi la proba de Matematică (598 absenți) și 2152 elevi la proba la alegere a profilului și specializării (616 absenți).

Notele obținute de elevi la cele 3 probe vor fi afișate în data de 6 aprilie și se vor trece în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului.

Articole similare

Back to top button