ActualitateSliderSocialUltima ora

Fabrica de Ciocolată din Crasna – atracție pentru turiști

O fabrică de ciocolată dintr-o localitate gorjeană este una dintre atracțiile turistice ale județului. Fabrica de ciocolată Carels, situată în comuna Crasna, este o afacere de succes ce îi aparține unei foste profesoare de pian din Belgia. Marie Carels, a început această activitate în urmă cu 11 ani, iar astăzi firma sa se bucură de același succes. Femeia s-a îndrăgostit de România în timpul unor vizite pe care le făcea cu școala în vederea schimbului de experiență a culturilor. Deși a predat lecții de pian timp de 20 de ani, Marie Carels a luat hotărârea de a se stabili în țara noastră și de a produce aici celebra ciocolată belgiană care a cunoscut un succes răsunător.

În această perioadă când ne aflăm în apropierea sărbătorilor pascale, volumul de muncă de la nivelul fabricii de ciocolată s-a dublat. Comenzile sunt mari în acest timp, în special solicitările pentru iepurași de Paște din ciocolată. Acesta reprezintă de altfel, și primul produs vândut în urmă cu 11 ani, când Marie Carels a început această afacere. Femeia declară că și atitudinea localnicilor a fost una încurajatoare, întrucât au îmbrățișat ideea ca un investitor de peste hotare să demareze o afacere în județul nostru. Astăzi, firma are 4 angajate, toate din localitatea Crasna.

Marie Carels pune mare preț pe mediul rural, care astăzi nu se află atât de mult în atenția antreprenorilor. Administratorul Fabricii de Ciocolată Carels consideră că satul românesc este important și speră ca și alte persoane să îi urmeze exemplul și să desfășoare o activitate în satele din România.

Articole similare

Back to top button