ActualitateSliderSocialUltima ora

Romanescu – Pensiile speciale, piedică pentru accesarea fondurilor din PNRR

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, se teme că fondurile accesate prin PNRR ar putea fi pierdute. Edilul este de părere că pensiile speciale au devenit o piedică în calea tuturor proiectelor ce vizează viitorul municipiului, întrucât eliminarea acestor pensii reprezintă una din condițiile impuse de Comisia Europeană pentru accesarea fondurilor. Romanescu declară că pierderea banilor primiți de la Uniunea Europeană ar fi o lovitură extrem de dură, întrucât Târgu Jiul a contractat prin PNRR 70 de milioane de euro, bani pe care bugetul de stat nu i-ar putea oferi.

Romanescu susține că este păcat ca acești bani să se piardă, doar de dragul unor pensii speciale pe care le primesc anumite categorii de persoane. Primarul municipiului Târgu Jiu declară că fiecare trebuie să beneficieze de pensii conform contribuției, ca orice cetățean, iar eliminarea pensiilor speciale este singura soluție în situația de față.

Mai mult decât atât, Romanescu îi aduce în discuție și pe parlamentari, cei care au obligația de a înțelege că interesul cetățenilor nu se negociază, ci trebuie să primeze.

Articole similare

Back to top button