ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Dan Vîlceanu îi cere demisia Ministrului Muncii

“Ministrul Budăi minte românii cu PNRR-ul. Demisia!”. Așa sună ultima postare a deputatului PNL Gorj, Dan Vîlceanu, pe pagina sa de socializare. Deputatul solicită demisia Ministrului Muncii, Marius Budăi, susținând că nu este decât o minciună faptul că nu va susține creșterea vârstei de pensionare peste vârsta de 65 de ani.

“❗️Marius Budăi, ministrul muncii, trebuia să prezinte proiectul de lege privind pensiile speciale în termen util, astfel încât până la finalul anului trecut să fie în vigoare. În ceea ce privește legea privind sistemul public de pensii, noua lege trebuie să fie în vigoare până la finalul lunii martie 2023.

❗️Fiind pus la colț de toată opinia publică pentru faptul că proiectul privind pensiile speciale nu corespunde PNRR și suntem în imposibilitatea să depunem a treia cerere de plată din această cauză, iar proiectul privind legea pensiilor nu este nici măcar depus la parlament, Marius Budăi a început să livreze manipulare după manipulare, fără să-i pese de faptul că toate minciunile sale pot fi demontate printr-o simplă lectură a PNRR.

❗️Am aflat de la ministrul muncii cum dânsul și PSD se vor opune creșterii vârstei de pensionare peste vârsta de 65 de ani și că acest lucru este prevăzut în PNRR. Această declarație este o MINCIUNĂ și îl descalifică pe Marius Budăi în fața românilor și în fața Comisiei Europene. Arată și că am luat o decizie corectă când am votat moțiunea prin care se cerea demiterea dânsului.

În loc să se ocupe cu minciuni jalnice mai bine s-ar fi ocupat să implementeze PNRR pentru ca romanii să poată beneficia, atât de reforme pe care le așteaptă de mulți ani, cât și de fonduri de aproximativ 28 de miliarde de euro pentru investiții.”

Marius Budăi a declarat luni, la sediul central al PSD, că social-democrații nu susțin majorarea vârstei de pensionare peste vârsta de 65 de ani, măsură prevăzută în PNRR, după cum a anunțat deja ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

”Avem o prevedere în legea deja actuală, Legea 263, după care funcţionăm şi ştiţi foarte bine, anexa 5, care spune că femeile trebuie să ajungă până atunci la 63 de ani. Există o decizie a Curţii Constituţionale, pe discriminare, că femeile pot lucra până la 65 de ani. S-a trecut acest lucru în PNRR până la 2035 de îndeplinit, eventual gradual. Dar nici sub o formă nu susţinem o majorare a vârstei de pensionare peste vârsta de 65 de ani şi considerentele cred că sunt unele obiective.”

Articole similare

Back to top button