ActualitateSliderSocialUltima ora

Arcani – una din localitățile puternic afectate de cutremur

Comuna Arcani este printre cele mai afectate localități din Gorj, ca urmare a celui de-al doilea cutremur, ce a avut loc marți, 14 februarie. Oamenii sunt panicați și își fac griji că mișcările seismice se vor repeta. O parte din locuitorii comunei Arcani au fost chiar evacuați din propriile case, din cauză că structurile de rezistență au fost afectate. Printre lacrimi, oamenii au povestit cum au trăit acest eveniment care, în doar câteva clipe, le-a spulberat agoniseala de-o viață.

Poveștile oamenilor din această zonă sunt de-a dreptul dureroase. Fiecare povestește cum a resimțit cutremurul și ce emoții i-au încercat în timpul seismului.

În această situație se regăsesc și cele două biserici de pe raza localității, alături de școala unde învață cei 50 de copii rămași în Arcani. Structurile de rezistență ale acestor clădiri au fost puternic afectate și nu se știe dacă vor rezista în cazul în care s-ar produce un nou cutremur de aceeași intensitate. Sălile de clasă sunt distruse și reprezintă un adevărat pericol. Turlele bisericilor, de asemenea, prezintă fisuri adânci. Primarul localității Arcani, Daniel Coiculescu, declară că elevii vor fi mutați în alte două unități școlare de pe raza comunei care nu prezintă vreun pericol.

Articole similare

Back to top button