ActualitateSliderSocialUltima ora

Acoperișul unui bloc din Târgu Jiu – distrus de cutremur

Una din clădirile afectate de cutremurul ce a avut loc marți în Târgu Jiu este Blocul Nr. 8 de pe Bulevardul Constantin Brâncuși. Coșurile de cărămidă care s-au desprins de pe acoperiș au avariat mașinile care staționau în parcarea blocului. Acoperișul este la fel de afectat din cauza cărămizilor care au căzut și au distrus țigla și o parte din grinzile de susținere. Localnicii sunt panicați și solicită ajutorul autorităților, întrucât nu știu cum să mai gestioneze această situație.

În podul blocului situația este alarmantă. Țigle întregi au fost distruse de cărămizile coșurilor de fum ce au căzut în timpul seismului. Grinzile de susținere sunt vechi și s-au deplasat. Oamenii trăiesc cu teama că ar putea ceda în cazul în care au urma un nou cutremur. Mai mult, se tem că locuințele le-ar putea fi inundate, întrucât tavanul se află acum pe alocuri sub cerul liber.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, declară că oamenii nu au sesizat prin apelul de urgență 112 urmările seismului de marți. Edilul declară că a luat legătura cu cei ce locuiesc în acest bloc, iar ulterior o comisie ISU se va deplasa la fața locului pentru a întocmi un raport de constatare. Dacă va fi necesar, Primăria Târgu Jiu le va elibera proprietarilor de imobile din acest bloc avize pentru a putea realiza intervențiile necesare.

Articole similare

Back to top button