ActualitateSliderSocialUltima ora

Situația biletelor de tratament în 2022 și perspectivele pentru 2023

În anul 2022, Casa Județeană de Pensii Gorj a primit spre distribuire în repartiția inițială un număr de 1939 bilete de tratament balnear, repartizate pe 18 serii. Prima serie a avut ca dată de intrare  data de 9 martie 2022, iar ultima serie a anului a avut ca dată de intrare data de 30 noiembrie 2022.

Pentru anul 2022, gradul de valorificare a biletelor de tratament primite spre distribuire a fost de 90%. Desigur, gradul de valorificare este influențat în sens negativ și de numărul mare de bilete repartizate în stațiunea Bala, circa 30-32 de bilete pe serie. Indiferent de perioada anului acestea nu au putut fi valorificate în primele și ultimele serii ale anului. Din cele 2266 bilete de tratament balnear valorificate, 18 bilete de tratament au fost restituite, beneficiarii revenind ulterior la Casa de Pensii invocând diverse motive de sănătate care au dus la neprezentarea în stațiune. Pentru anul 2022 au fost înregistrate 4107 cereri prin care s-au solicitat biletele de tratament balnear, majoritatea fiind pentru perioada de sezon, adică iunie-septembrie.

Pentru anul 2023, Casa Județeană de Pensii Gorj își propune reluarea acțiunii organizate în parteneriat cu DGASPC Gorj, de trimitere în stațiunea Bala a persoanelor instituționalizate în centre de asistente sociale de la Suseni și Dobrița. De asemenea, pentru 2023, până în prezent s-au primit doar criteriile de acordare a bilelor de tratament balnear prin sistemul organizat și administrat de către Casa Națională de Pensii Publice. Pentru acest an au fost înregistrate 235 de cereri prin care se solicită bilete de tratament balnear.

Articole similare

Back to top button