ActualitateSliderSocialUltima ora

Deficit de judecători în Gorj

În decursul anului 2022, Tribunalul Gorj a avut de soluționat un număr de 12.049 de cauze, din care peste 8000 au fost nou intrate pe parcursul anului. Din acest total s-a reușit soluționarea unui număr de 9012 cauze. Acest lucru se datorează deficitului de judecători cu care se confruntă instituția.

Din cele 53 de posturi de judecător, astăzi doar 43 sunt ocupate. O situație similară este și cea a asistenților judiciari. Laura Sarcină, președintele Tribunalului Gorj, declară că mandatul unui asistent judiciar se întinde pe o perioadă de 5 ani, însă niciodată nu a fost cazul de prelungire. Mandatele celor 10 persoane care ocupă astăzi acest post vor expira în luna iunie a acestui an, iar Tribunalul nu are garanția că respectivii vor opta pentru o reînnoire a contractului.

În ceea ce privește numărul de cauze înregistrate la nivelul județului Gorj, discutăm de 55.401 cauze. Dintre acestea, 12.049 au fost înregistrate de Tribunalul Gorj, 25347 de cauze de către Judecătoria Târgu Jiu, 7896 de cauze de către Judecătoria Târgu Cărbunești, 6064 de cauze de către Judecătoria Motru și 4045 de cauze către Judecătoria Novaci.

Revenind la deficitul de judecători de la nivelul județului Gorj, o problemă veche dar care persistă, cifrele sunt în continuare mari. Acest lucru le dă bătăi de cap actualilor judecători, care au un volum din ce în ce mai mare de muncă.

Articole similare

Back to top button