ActualitateSliderSocialUltima ora

4 proiecte de reabilitare energetică prin PNRR

Consiliului Județean Gorj i-au fost aprobate 4 proiecte de finanțare cu bani europeni. Aceste proiecte prevăd reabilitarea energetică a clădirilor SJU Târgu Jiu, DGASPC Gorj, Complexului de Îngrijire și Asistență Suseni și Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”. Cele 4 proiecte dispun de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Cele 4 investiții își propun creșterea eficienței energetice a celor 4 clădiri menționate. Astfel, lucrările vor consta în izolare termică, montarea de panouri fotovoltaice, realizarea unei instalații cu panouri solare pentru producerea apei calde, înlocuirea aparatelor vechi, neeconomice și realizarea hidroizolației.

Lucrările care se vor realiza au rolul de a reduce costurile energetice ridicate, cauzate de vechea izolație și vechile aparate. Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, declară că este un lucru foarte important că au fost atrași acești bani. Următorul pas este câștigarea licitației de către un constructor serios, speră Tașcău, și demararea execuției.

Articole similare

Back to top button