ActualitateSliderSocialUltima ora

Bani mai mulți pentru inițiativele civice

Consilierul județean Sergiu Olaru a transmis prin intermediul unui comunicat de presă faptul că bugetul alocat pentru finanțarea ONG-urilor a crescut, ajungând la valoarea de 400.000 lei. Mai mult decât atât, va fi constituit un fond destinat activităților de tineret, fond ce atinge valoarea de 180.000 lei.

“Încă un pas în demersul de a facilita implicarea oamenilor în comunitate și de a crea un dialog cu autoritățile locale. Bugetul acordat de către Consiliul Județean Gorj pentru finanțarea activităților civice propuse de organizațiile nonprofit a crescut, în 2023, cu 150 de mii de lei. Astfel, în bugetul județului pe anul 2023, suma alocată pentru finanțările nerambursabile a proiectelor civice este de 400 de mii de lei.

În plus, anul acesta va fi constituit un fond destinat activităților de tineret, cu o valoare de 180 de mii lei, folosit pentru finanțarea activității de tineret a structurilor neguvernamentale de utilitate publică de și pentru tineret.

În 2022, în urma unui proiect pe care l-am inițiat, bugetul pentru activități de implicare civică a crescut la 250 de mii de lei. Tot atunci a fost aprobată propunerea mea de a avea cinci domenii pe care pot fi depuse proiectele:  tineret, sport, mediu, turism, educație civică și antreprenorială. Anul trecut au fost depuse 11 proiecte, inițiative care au demonstrat interesul organizațiilor, dar mai ales dorința gorjenilor de a se implica. Au fost proiecte de mediu, de competiții sportive, proiecte derulate de liceeni, inițiative destinate tinerilor cu dizabilități ori de creștere a atractivității turistice a unei zone. Știu că a fost un câștig uriaș și un mesaj puternic pentru oamenii care vor să nu stea deoparte.

Pe viitor cred că mai trebuie să lucrăm la cerințele din procesul de implementare deoarece trebuie să fie ușor să poți să ajuți, însă un pas esențial a fost făcut: Consiliul Județean Gorj admite că banii pentru finanțarea ONG-urilor sunt cheltuiți bine și aduc plus valoare!”

Articole similare

Back to top button