ActualitateSliderSocialUltima ora

Acțiune pentru ocuparea forței de muncă la Padeș

Din cauza procesului de decarbonare, județele Gorj și Hunedoara sunt două dintre cele mai afectate 6 județe ale țării. Având în vedere acest lucru, cele două județe sunt cele care vor beneficia de Fondul de Tranziție Justă. Astfel, în calitatea sa de partener, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Gorj va implementa proiectul “Competențe îmbunătățite pentru șanse crescute de ocupare”. Beneficiarul este o firmă din Petroșani cu o vastă experiență în implementarea de proiecte.

Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, a declarat că se urmărește reintegrarea unui număr de 202 persoane. Dintre acestea, 164 vor lua parte la programe de formare profesională și evaluare și certificare de competențe, urmând ca 93 din aceste persoane să își găsească un loc de muncă.

Având în vedere toate aceste lucruri, ieri la Padeș a avut loc prima acțiune din cadrul acestui proiect. La Căminul Cultural din Motru Sec un număr de aproximativ 200 de persoane s-au prezentat în ideea de a se recalifica, de a-și găsi un loc de muncă. Autoritățile locale din Padeș vor fi cele care vor pune la dispoziție săli de desfășurare a orelor de instruire.

Articole similare

Back to top button