ActualitateSliderSocialUltima ora

Lădaru solicită construirea unui adăpost de câini din excedentul bugetar

Conform raportului de specialitate întocmit, Primăria Municipiului Târgu Jiu a încheiat anul 2022 cu un excedent bugetar de 76.306.886, 16 lei. Având în vedere acest lucru, propunerea consilierului local PSD, Eduard Lădaru, este aceea de a utiliza o parte din acești bani pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân.

În momentul de față există deja un proiect adoptat în anul 2018 ce presupune construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân în strada Carierei din Târgu Jiu, lucru care, de altfel, nu s-a întâmplat.

Lădaru este de părere că un rol important în educarea populației cu privire gestionarea problemei animalelor  fără stăpân, îl are campania de informare. Consilierul local declară că extrem de necesare sunt și campaniile de sterilizare gratuite, atât pentru animalele fără stăpân, cât și pentru animalele ce aparțin cetățenilor.

Mai mult decât atât, consilierul local PSD susține că a primit nenumărate apeluri din partea cetățenilor care se plângeau de faptul că le este teamă de aceste animale. Construirea unui astfel de adăpost, cât și campaniile de sterilizare, ar contribui semnificativ la reducerea numărului de animale fără stăpân, la îngrijirea acestora, dar și la siguranța cetățenilor.

Articole similare

Back to top button