ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Constantin Ștefan se apară în fața acuzațiilor PNL

Având în vedere anumite informații apărute în spațiul public, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, a ieșit pe pagina de socializare cu un mesaj prin care a enumerat acțiunile la care a luat parte, acțiuni prin care a susținut activitatea CEO. Au fost, astfel, punctate negocierea CCM pe anul 2022, susținerea primirii ajutorului de stat pentru achiziția certificatelor CO2, modificarea OUG 108/2022 privind decarbonizarea sistemului energetic, asigurarea ca grupul 5 Rovinari să intre în funcțiune și expunerea necesității renegocierii PNRR.

De altfel, Constantin Ștefan cataloghează ca fiind neadevărate afirmațiile deputatului PNL Gorj Gheorghe Pecingină, la adresa sa. Afirmațiile la care secretarul de stat face referire se referă la postarea lui Pecingină, prin care acesta din urmă îl acuza pe Ștefan de faptul că era capabil să întreprindă multe demersuri benefice Complexului Energetic Oltenia, dar a refuzat acest lucru.

“În toată această perioadă, pe lângă toate aceste activități și acțiuni, i-am solicitat, în mod expres, domnului Ministru al Energiei să îmi extindă atribuțiile și competențele pe CE Oltenia, fiind însă refuzat categoric, pe considerentul că Societățile producătoare de energie, din care face parte și aceasta, au fost și trebuie să rămână sub stricta sa coordonare.

Refuzul ferm al domnului Ministru al Energiei coroborat cu declarațiile domnului senator Ion Iordache, președintele PNL Gorj: ”Doamne ajută că nu a condus PSD Complexul Energetic Oltenia! Era faliment de mult”, arată în mod fără echivoc, că cele #afirmate de domnul deputat PNL Gheorghe Pecingină cum că “Domnul Ștefan avea pâinea și cuțitul…Putea să rezolve…Avea toate pârghiile necesare”… în CE Oltenia, sunt numai neadevăruri rostite cu scopul clar de a îmi aduce prejudicii de imagine, de a mă discredita și de a îmi pasa responsabilitatea lor în ceea ce privește evenimentul tragic de la CE Oltenia.”

 

Articole similare

Back to top button