ActualitateSliderSocialUltima ora

Școlile se redeschid după minivacanță. Care e situația virozelor

Începând de astăzi, elevii se reîntorc în băncile școlilor, odată cu sfârșitul acestei minivacanțe stabilite prin prelungirea weekend-ului până pe data de 24 Ianuarie. Întrucât ne aflăm în continuare sub alerta de gripă, unitățile de învățământ au fost atent verificate în ceea ce privește stocurile de materiale dezinfectante. De asemenea, atât părinții, cât și cadrele didactice, au fost informați cu privire la măsurile de prevenire a gripei. Ionuț Catrina, purtător de cuvânt al ISJ Gorj, declară că până în momentul de față nu au fost întâmpinate probleme.

În același timp, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în Secția Pediatrie sunt internați 5 copii diagnosticați cu gripă (4 tip A și 1 tip B), copii cu vârste de 4 ani, 10 ani și sugari. De asemenea, alți copii sunt internați cu diverse afecțiuni respiratorii (viroze și pneumonii). Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu, declară că în continuare prezentările la Camera de Gardă sunt destul de numeroase, astfel că părinților le este recomandat să se adreseze și medicilor de familie la primele semne de gripă ale copiilor.

Mai mult, la Secția Boli Infecțioase sunt internați 9 pacienți adulți cu gripă, 9 adulți cu Coronavirus și alți 12 cu alte afecțiuni contagioase. Majoritatea pacienților au peste 50 ani și multiple comorbidități.

Articole similare

Back to top button