ActualitateSliderSocialUltima ora

164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Manifestare la Târgu Jiu

Astăzi, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu Jiu, a avut loc manifestarea cultural artistică închinată sărbătoririi zilei de 24 Ianuarie. În această zi se împlinesc 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. “Mica Unire”, așa cum este cunoscută, a avut loc la 24 Ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 Ianuarie 1859 în Moldova și la 24 Ianuarie 1859 în Țara Românească.

În cadrul manifestării, cei prezenți astăzi în Piața Prefecturii au luat parte la recitalul lui Andrei Păunescu, un recital cu melodii patriotice.

“Hora Unirii” a reprezentat unul din momentele cheie ale manifestării de astăzi, moment susținut de Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”. Alături de aceștia, în horă s-au prins și cei ce au venit să ia parte la manifestare. De asemenea, cetățenii au asistat și la momentul istoric – evocator reprezentat de Jurământul lui Cuza.

Manifestarea de astăzi s-a încheiat prin momentul susținut de interpreții Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, printr-o sârbă oltenească în care mai mulți oameni s-au prins la joc.

Articole similare

Back to top button