An nou, proiecte noi pentru Bălănești

Începutul unui nou an este perioada când primarii își analizează proiectele pe are au reușit să le ducă la bun sfârșit în anul anterior, să facă ultimele demersuri pentru cele nefinalizate și să traseze noi direcții pentru noul an. Acesta este cazul primarului localității Bălănești, Ovidiu Pungan, care își dorește să termine ce a început în 2022 și să vină cu lucruri noi și benefice comunității în 2023.

Deși anul 2022 nu a fost unul tocmai ușor, primarul declară că a reușit să finalizeze anumite investiții, urmând ca în cel mai scurt timp să încheie și restul proiectelor demarate. Unul din proiectele importante presupune modernizarea și reabilitarea drumului comunal Voiteștii din Vale – Glodeni și a drumului Ohaba – Blidari.

Problema canalizării reprezenta un lucru care îi dădea bătăi de cap edilului, însă a reușit să rezolve și acest aspect. În momentul de față Primăria Bălănești se află în proces de licitație pentru extinderea rețelei de canalizare.

Lista de proiecte a primarului prevede și modernizarea, reabilitarea și dotarea Școlii Generale “Ion Popescu-Voitești”. Întrucât resursele financiare necesare acestei investiții sunt alocate prin Programul Operațional Regional, lucrările trebuie să fie finalizate până la sfârșitul lui 2023.

Tot pe linia unităților de învățământ Primăria Bălănești a reușit să obțină finanțare de la Ministerul Educației pentru construirea unei grădinițe. Intenția autorităților locale este aceea de a realiza un Afterschool și chiar aceea de a asigura o masă caldă copiilor care studiază pe raza localității.