ActualitateSliderSocialUltima ora

Miruță întreabă Primăria Târgu Jiu când va fi gata heliportul

La Târgu Jiu continuă decesele din cauza lipsei unui heliport pe care un elicopter poate ateriza noaptea în condiții normale pentru a prelua pacienții. Aceasta a fost ideea pe care Radu Miruță, deputatul USR Gorj, a expus-o astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Ideea construirii unui heliport la Târgu Jiu a pornit încă din anul 2012, când printr-un proiect de hotărâre au fost alocați 451.000 lei în vederea realizării acestuia. În nota de fundamentare a HG 1096/2012 este menționat ca heliportul să aibă iluminat. Conform celor de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, obiectivul nu a fost autorizat. Pe timpul nopții un elicopter SMURD nu poate ateriza la Târgu Jiu din cauza lipsei unui balizaj. Pentru a rezolva această problemă, deputatul a demarat o strângere de fonduri cu care urma să se construiască într-un final la Târgu Jiu respectivul heliport.

Bogdan Bejinaru, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a declarat că în momentul de față se află în derulare contractul de modernizare a heliportului, contract a cărui durată este de 10 luni. Prin urmare, obiectivul ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul acestui an.

Articole similare

Back to top button