ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Vrea renegocierea PNRR pe partea de energie

Printr-o postare pe pagina sa de socializare, Mihai Weber, deputatul PSD Gorj, susține că România trebuie să urmeze exemplul Bulgariei și să renegocieze componenta de energie din PNRR.

“România TREBUIE să RENEGOCIEZE PNRR! Bulgaria o face!

După exemplul Bulgariei, și România trebuie să inițieze demersurile de renegociere a componentei Energie din PNRR. Printr-o hotărâre, Guvernul de la Sofia a decis că în actualul context al crizei energetice este nevoie de regândirea Planului de Redresare, iar Comisia Europeană a fost notificată în acest sens.

România beneficiază de resursele necesare care să îi asigure o independență parțială de energie, însă până acum nu a existat nicio inițiativă în acest sens către comisarii europeni.

Solicit, încă o dată, responsabililor politicii energetice să inițieze demersurile de renegociere a PNRR pe această componentă.

Reducerea presiunii provocată de criza energetică va ajuta atât românii de rând, cât și mediul economic.”

Radu Miruță, deputatul USR Gorj, este de părere că planul de restructurare este o scuză care acoperă faptul că în momentul de față Complexul Energetic Oltenia produce energie sub potențialul pe care îl are acum. Deputatul este de acord cu o rediscutare a planului, însă activitatea se poate desfășura în continuare fără problem până când CEO se va lovi de limitele impuse de respectivul plan.

Articole similare

Back to top button