ActualitateSliderSocialUltima ora

Situația virozelor în Gorj în prima săptămână din 2023

De la începutul anului 2023 și până în prezent, 300 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii s-au prezentat la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Majoritatea micuților se confruntau cu viroze respiratorii, dar și cu pneumonii și bronșiolite, și mai puțini cu afecțiuni digestive. Tot în această perioadă 42 de copii copii au fost internați. Astăzi, în Secția Pediatrie se află internați 26 de copii: cinci copii diagnosticați cu gripă, 20 cu afecțiuni respiratorii și un copil diagnosticat cu COVID. Aceștia au vârste cuprinse între câteva luni și 6 ani.

Din recomandările medicilor fac parte evitarea zonelor aglomerate dar și a contactului cu persoanele bolnave (răcite). De asemenea, pentru a fi evitată aglomerarea Camerei de Gardă Pediatrie, conducerea SJU Târgu Jiu a decis înființarea celei de a doua ture în Cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat. Din data de 05.01.2023 funcționează a doua tură în Policlinică.

În prezent, la Secția Boli Infecțioase sunt internați 6 pacienți cu gripă (5 cazuri tip A și 1 caz tip B), dar și patru pacienți cu viroze și 5 cu COVID. Virusul gripal de tip A este unul dintre cele patru tipuri de virus care poate provoca tuse, dureri musculare și dureri în gât. Virusul gripal de tip A este extrem de contagios, se poate răspândi prin tuse, strănut sau vorbire.

La nivelul județului Gorj, în prima săptămână a acestui an totalul cazurilor de gripă a fost de 27 (27 de internări), al virozelor de 1118 (53 internări), iar al pneumoniilor de 453 (126 internări).

Articole similare

Back to top button