Romanescu e hotărât să rezolve problema câinilor fără stăpân. Cum o va face?

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că în urma licitației organizate de primărie pentru predarea gestionării situației câinilor fără stăpân, nu s-a prezentat niciun ONG sau asociație care să se ocupe de acest lucru. Drept urmare, a fost luată hotărârea ca municipiul Târgu Jiu să adere la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul Județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” Hunedoara.

Patricia Paraschiv, medic veterinar și vicepreședinte al asociației “PRO Animals” a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care declară că respectivul ONG are mari probleme cu legea, fiind cunoscut pentru eutanasierea câinilor.

Acum cateva zile bune, aflam că, în timp ce noi toți ne pregăteam de sărbătoare, în timp ce toată atenția noastră era captată de magia acestei perioade, pe website-ul Primariei Targu-Jiu, apare o hotărâre……o hotărâre prin care orașul nostru dorește să adere la o Asociatie a UAT-urilor din Hunedoara, asociatia care, potrivit informatiilor din mass-media si nu numai, are mari probleme cu legea, recunoscuta pentru eutanasiile in masa, asociatie careia noi, contribuabilii ar trebui sa ii platim 300 ron pentru capturarea unui caine din Targu-Jiu care ar ajunge in Hunedoara si care ar fi omorat dupa 14 zile! Ahhh, da, și noi, contribuabilii vom fi obligati sa achitam anual o taxa de 11 ron pentru aceste atrocitati!!! Ma gandesc unde am ajuns daca s-ar fi impus aceasta taxa pentru programe de sterilizare si control abandon! Ce credeti???

Romanescu a declarat, de asemenea, că este hotărât să meargă până la capăt cu acest proiect iar problema câinilor fără stăpân să fie încredințată ONG-ului din Hunedoara. În prezent, societatea Edilitara se ocupă de gestionarea acestei probleme.