PSD acuză PNL de închiderea mineritului. USR susține că ambele formațiuni sunt vinovate

Într-o conferință de presă susținută astăzi, președintele PSD Gorj, Mihai Weber, atrage atenția cu privire la faptul că Ministrul Energiei, Virgil Popescu, îngroapă energia pe cărbune. Deputatul PSD susține că tot efortul social democraților de a menține cărbunele  în piață a fost aruncat la gunoi. Ordonanța decarbonizării, modificată în ultimul moment de cei de la PSD, prevedea inițial închiderea energiei pe bază de cărbune în 3 ani și dezafectarea ireversibilă a grupurilor. Acum ordonanța a suferit o nouă modificare din partea Ministrului Energiei, textul făcând referire de această dată la hidrocentrale.

Weber îl acuză pe Virgil Popescu de faptul că refuză sistematic să negocieze cu Comisia Europeană termenele de amânare a măsurilor asumate în PNRR și în Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

La polul opus, deputatul USR Gorj, Radu Miruță, declară că social democrații sunt vinovați în egală măsură cu cei de la PNL pentru tot ce se întâmplă astăzi în CEO, întrucât noua ordonanță de închidere a mineritului a fost votată și de PSD, aceștia având majoritate în Guvern alături de PNL.