ActualitateSliderSocialUltima ora

Marcel Romanescu – 100 de blocuri noi în Târgu Jiu

Edilul Marcel Romanescu declară că Primăria Municipiului Târgu Jiu are asigurată finanțarea pentru 100 de blocuri noi. Pe lista cu proiectele aprobate de Ministerul Dezvoltării se regăsesc 3 mari proiecte, printre care și acesta, un proiect cu locuințe pentru tineri în valoare de peste 25 milioane de euro, prin PNRR. Primele două proiecte sunt în valoare de 11 milioane de euro și cuprind 20 de blocuri pe Strada Narciselor și 10 blocuri pe Strada Marin Preda. Pentru acestea două a fost deja aprobată finanțarea. Romanescu a declarat că acest lucru reprezintă o veste îmbucurătoare pentru tineri – faptul că vor putea beneficia de locuințe moderne, cu consum de energie aproape 0, în clădiri cu câte 6 apartamente.

Graficul de execuție prevede ca finalizarea acestor proiecte să aibă loc în anul 2025. Romanescu a luat hotărârea de a scoate fiecare bloc în parte la licitație, pentru a atrage astfel cât mai mulți constructori.

Cei ce vor beneficia de aceste noi locuințe sunt tinerii care nu dispun de posibilitatea de a-și achiziționa un imobil. Condițiile pe care aceștia trebuie să le îndeplinească sunt domiciliul în Târgu  Jiu și deținerea unui loc de muncă.

Articole similare

Back to top button