ActualitateSliderSocialUltima ora

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Cu ocazia Zilei Naționale a României, astăzi la Târgu Jiu au avut loc o serie de evenimente și manifestații. Programul a început cu o amenajare a expoziției statice cu tehnică militară în parcarea stadionului municipal. În același timp a avut loc și deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Prefecturii.

Cei mai interesați de această expoziție au fost cei mici care au interacționat cu reprezentanții instituțiilor prezente, au făcut poze și au încercat echipamentul din dotare.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, evenimentul mult așteptat de toată lumea – survolul unei aeronave cu fum tricolor, urmată de aterizarea unui parașutist – a fost anulat.

Următorul punct pe ordinea de zi a fost reprezentat de primirea oficialităților, intonarea Imnului de Stat și susținerea discursurilor oficiale.

Momentele oficiale au fot încheiate prin depunerea coroanelor și defilarea gărzii de onoare.

Mulți târgujieni au participat astăzi la programul Zilei Naționale a României. Tineri și brătrâni, aceștia nu au ținut cont de temperatura foarte scăzută, sărbătorind cu mare drag această zi.

Nelipsită a fost și mâncarea tradițională, respectiv fasolea și varza cu cârnați. Întrucât autoritățile locale au luat decizia să nu împartă porții de mâncare celor ce au participat la programul de 1 Decembrie, un cunoscut afacerist local a hotărât ca anul acesta să îi bucure pe târgujieni cu tradiționala porție de fasole și un pahar de vin fiert.

Ziua  a fost una reușită, manifestațiile s-au desfășurat cu succes, iar toți oamenii s-au bucurat de sărbătoarea Marii Uniri.

Articole similare

Back to top button