ActualitateSliderSocialUltima ora

S-a deschis Târgul de “Moș Nicolae”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj invită cetățenii la Târgul de “Moș Nicolae”. Deschiderea oficială a târgului a avut loc astăzi, 30 noiembrie, în centrul municipiului Târgu Jiu, chiar în fața CJCPCT Gorj. Evenimentul a debutat cu un scurt recital de colinde susținut de Grupul vocal “Privighetorile Gorjului”, coordonat de profesoara Emilia Drăgotoiu Nanu.

Sărbătorile de iarnă la români se leagă de tradițiile și obiceiurile transmise din generație în generație. Colindul, împodobirea bradului, dar și oferirea de cadouri sunt cele mai răspândite tradiții.

Cei care se află în căutarea unor cadouri inedite pentru cei dragi vor fi întâmpinați de meșterii populari cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, tricotaje, bijuterii, sculpturi din lemn în miniatură, ceramică tradițională și obiecte prelucrate din lemn. Meșteri populari din județele Vâlcea, Argeș și Gorj așteaptă doritorii să achiziționeze produse deosebite pentru sărbătorile de iarnă până marți, 6 decembrie.

Deci dacă sunteți în căutarea unui cadou pentru cei dragi de Moș Nicolae cu siguranță veți fi atrași de ceva realizat de pricepuții meșteri prezenți la Târgu Jiu, la târgul organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Articole similare

Back to top button