ActualitateSliderSocialUltima ora

Cine va aprinde iluminatul festiv de anul acesta în Târgu Jiu

Cum se obișnuiește de la un an la altul, iluminatul festiv se va aprinde în Târgu Jiu pe data de 1 Decembrie, marcând trecerea la atmosfera sărbătorilor de iarnă. Având în vedere și criza energetică cu care ne confruntăm în această perioadă, iluminatul se bazează pe un sistem modern cu becuri de tip LED.

Comparativ cu vechea amenajare a orașului, pentru a face economie, nu vor fi împodobite toate zonele din oraș, ci se va pune accent pe 3 dintre acestea – parcul din zona Debarcader, Centrul Civic și parcul din zona Lido.

Întrebat dacă iluminatul festiv de anul acesta va funcționa după un anumit program, între anumite ore, edilul Marcel Romanescu a declarat că își dorește ca toți cetățenii să se poată bucura de acest lucru, astfel că o lună de zile nu este o perioadă exagerată pentru funcționarea luminilor de sărbători.

În ceea ce privește bradul de Crăciun din Piața Prefecturii, anul acesta vom avea parte de un brad natural, cel vechi rămânând în depozit.

Încă nu s-a luat o hotărâre în privința persoanei care va aprinde anul acesta iluminatul festiv. Denisa Tîlvescu se află pe lista potențialilor participanți la această activitate, însă nu este exclus ca luminile să fie aprinse de către un elev cu rezultate deosebite sau un tânăr cu dizabilități.

Concertul de anul acesta din ziua de 1 Decembrie va fi unul de muzică populară, având în vedere faptul că este Ziua Națională, iar dorința edilului este aceea de a ne bucura de muzica noastră tradițională.

Articole similare

Back to top button