ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

“Războiul Rece” – expoziție de fotografie la UCB Târgu Jiu

Mâine, 6 octombrie, la sediul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Complexul Debarcader va avea loc un eveniment deosebit. Este vorba despre vernisajul expoziției de fotografii “Războiul Rece” care va avea loc începând cu ora 10:00.

“Expoziția “Războiul Rece” este o invitație de a călători în trecut, în realitatea conflictului, care, timp de aproape o jumătate de secol de la sfârșitul celui De-Al Doilea Război Mondial, a dominat istoria postbelică, a influențat viața a milioane de oameni și a transformat chipul lumii actuale. Caracterul total și polivalent al confruntării din timpul Războiului Rece și-a lăsat amprenta pe multe dintre diferitele sfere ale vieții. Acesta este și motivul pentru care expoziția a fost construită sub forma unei narațiuni pluristratificate, constând în evenimente, fenomene și diferite aspecte ale acestora, semnificative – deși uneori puțin cunoscute sau chiar uitate pentru mersul acestui conflict. Cu toate acestea, Războiul Rece poate fi privit nu numai prin prisma marilor politici și a rivalității americano-sovietice, ci si prin prisma unor destine umane individuale, precum povestea polițistului de frontieră NRD, care a fugit in Berlinul de Vest atunci când orașul a început să fie îngrădit de ziduri, sau faimoasa fotografie cu un bărbat necunoscut, îmbrăcat într-o cămașă albă, care oprește o coloană de tancuri în Piața Tian’anmen din Beijing în iunie 1989”, a fost transmis într-un comunicat de presă.

Expoziția a fost prezentată în mai multe orașe din Polonia, având numeroase prezentări și în străinătate, în țări precum Bulgaria, Danemarca, Republica Moldova, Germania, România, Letonia, Slovacia, Ungaria și Ucraina.

Articole similare

Back to top button