ActualitateSliderSocialUltima ora

Firmă de curierat din Rovinari amendată cu 60.000 lei de ITM

În perioada 26-30 septembrie inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr de 56 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă și au aplicat 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 186.500 lei. De asemenea, au fost dispuse 121 măsuri de intrare în legalitate.

Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari, cu domeniu de activitate servicii poștale și de curierat, a fost sancționat cu suma de 60.000 lei pentru folosirea în activitate a trei persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate în Municipiul Târgu-Jiu.

Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu Jiu a fost sancționat cu suma de 10.000 lei  pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza orașului Târgu-Cărbunești,  activând în domeniul panificației.

Articole similare

Back to top button