ActualitateSliderSocialUltima ora

Vizitele în spital premise de 3 ori pe săptămână

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a decis aplicarea unor noi reguli privind vizitarea anumitor categorii de pacienți internați în spital, în conformitate cu prevederile legale.

În acest sens, începând din data de 21.09.2022, sunt permise vizitele unui membru al familiei/aparținătorul legal al pacientului în fiecare zi de miercuri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 15:00 – 17:00, iar timpul maximum alocat vizitei va fi de 10 minute.

Un singur aparținător al unui pacient are voie să viziteze bolnavul internat în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar într-un salon va fi permis accesul doar a câte două persoane venite în vizită la bolnavi.

TC1 – audio Miha – Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu

De asemenea, vizitatorii vor primi echipament standard de protecție (mască de protecție, halat și botoși de unică folosință); trebuie să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariției și transmiterii infecțiilor asociate activității medicale (dezinfectarea mâinilor înainte și după terminarea vizitei). Este interzis vizitatorilor să deranjeze sub orice formă ceilalți bolnavi, să se așeze pe paturile bolnavilor sau să intervină în modificarea poziției paturilor.

La nivelul Secțiilor Pediatrie, Neonatologie, Compartimentul Chirurgie și Ortopedie Pediatrică se va permite accesul unui aparținător doar în cazul în care copilul internat este neînsoțit.

Vizitarea pacienților critici COVID și Non-COVID, internați în secțiile ATI se va face zilnic, cu respectarea următoarelor condiții: aparținătorul face o cerere scrisă către conducerea unității medicale, cerere care va fi aprobată și de medicul curant/medicul șef de secție și de conducerea unității. Această cerere scrisă va fi transmisă către registratura spitalului. După ce îi este aprobată vizita, vizitatorul este obligat să respecte toate măsurile sanitare care se impun.

Articole similare

Back to top button