ActualitateSliderSocialUltima ora

Despre activitatea cabinetului de planificare familială

Cu toții am auzit de existența cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu însă nu toți știm care este activitatea din spatele ușilor acestui cabinet. De la Cristina Cornoiu, medicul specialist care profesează în cadrul cabinetului de planificare familială, aflăm că activitatea este una intensă și vizează întemeierea familiei. Astfel, cuplurile care doresc să își unească destinele sunt așteptate cu brațele deschise în acest cabinet unde le este oferit sprijinul de care aceștia au nevoie. Una dintre atribuțiile personalului ce activează în această zonă este de a elibera certificate medicale prenupțiale.

În vederea eliberării certificatului medical prenupțial este necesară o serie de analize medicale pe care cuplul trebuie să le realizeze. Anul acesta au fost înregistrate până în prezent 1793 de consultații, 127 de cupluri solicitând astfel de certificate.

De asemenea, Cabinetul de Planificare Familială din cadrul Ambulatoriului SJU Târgu Jiu oferă servicii de consiliere individuală și consiliere a cuplului cu privire la identificarea nevoilor legate de sănătatea reproducerii.

În ceea ce privește principalul scop al planificării familiale, medicul Cristina Cornoiu declară că acesta este reprezentat de îmbunătățirea calității vieții.

Întrucât toate persoanele pot beneficia de educație sanitară, medicul specialist Cristina Cornoiu le-a oferit această oportunitate și tinerilor din mediul rural prin efectuarea de activități educative în cadrul unităților de învățământ.

Articole similare

Back to top button