ActualitateSliderSocialUltima ora

Rata șomajului în scădere. Ce cursuri organizează AJOFM Gorj

În momentul actual rata șomajului de la nivelul județului Gorj atinge o valoare de 2,77%. Numărul șomerilor  la ora actuală este de 3751 de persoane din care 1918 sunt bărbați iar diferența de 1833 sunt femei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, această rată a șomajului are o valoare mai mică.

Pentru a reduce și mai mult această rată a șomajului, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj organizează în mod regulat cursuri a calificare a persoanelor în diferite domenii de activitate. Până în prezent 351 de persoane s-au înscris și au participat la 15 cursuri. Persoanele cu statut de șomer beneficiază de gratuitatea serviciilor de formare profesională.

Ultimele programe de formare profesională au vizat meseriile de agent de securitate, administrator pensiune turistică, bucătar, brutar, contabil, cameristă, electrician, fierar betonist, montator prefabricate, operator introducere – validare – prelucrare date, instalator instalații tehnico-sanitare și gaze, inspector resurse umane, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, lucrător în comerț, sudor.

În vederea facilitării accesului pe piața muncii, la aceste programe au fost cuprinse mai multe persoane printre care și persoane cu dizabilități, persoane de etnie rromă și persoane aflate în timpul sau după executarea unei pedepse neprivative de libertate dispuse de organele judiciare.

Articole similare

Back to top button