ActualitateSliderSocialUltima ora

George Simion așteaptă pronunțarea privind Cariera Roșia

Urcat pe un utilaj dezafectat al Carierei Roșia, președintele AUR, George Simion, a vorbit despre proiectul legislativ pe care urmează să îl propună – acela de “a aduce hidroelectrica în aceeași companie cu CE Oltenia”. Prezentând termocentralele de la Rovinari care funcționau cu lignitul produs în această carieră, Simion a afirmat că deși mai există cărbune pentru o perioadă îndelungată de timp, “hoțul Virgil” este cel care vine cu o idee revoluționară dar neagreată de către președintele AUR – panouri solare pe haldele de steril.

Totodată Simion a vorbit și despre inactivitatea carierei ca urmare a reclamațiilor celor de la USR. Acesta și-a arătat nemulțumirea cu privire la faptul că zăcămintele nu sunt exploatate, precizând că activitatea trebuie reluată în cel mai scurt timp, având în vedere iarna care se apropie și care se anunță a fi una grea.

Pentru Cariera Roșia astăzi este termenul limită când se judecă ridicarea suspendării activității. Pronunțarea va avea loc mâine și este așteptată cu sufletul la gură. Stocurile de cărbune pe timpul geros au o importanță majoră, la fel cum are și funcționarea Complexului Energetic Oltenia în această perioadă. Rămâne de văzut în ce parte se va înclina balanța.

Articole similare

Back to top button