ActualitateSliderSocialUltima ora

Bunoaica- întâlnire cu Virgil Popescu

 

În zilele următoare, Nicu Bunoaica, Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, va avea o întâlnire cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu, unde vor aborda mai multe subiecte de discuție.

Unul dintre acestea va viza implementarea legii nr. 197/2021, iar pentru implementarea acesteia va fi nevoie de modificarea actului adițional numărul 6 și doar celor care lucrează în termocentrale în condiții deosebite să le fie acordate condiții speciale și, de asemenea, și sectoarelor asimiliate.

Se va discuta și despre un pachet social care cuprinde adăugarea la ordonanța 69 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibizate prin concedieri pentru mineri și energetieni. Este vorba despre 4 ani în care să le fie acordate plăți de completare și plăți compensatorii.

Nicu Bunoaica mărturisește că situația dificilă prin care trece Complexul Energetic Oltenia va duce la dispariția acestuia până în anul 2026, argumentănd prin faptul că cei de la Ministerul Energiei își urmăresc interesele personale, nicidecum pe cele ale cetățenilor.

Un alt punct de discuție va fi legat de un proiect de salvare a termocentralelor pe cărbune ce presupune utilizarea unui alt fel de materie prima pentru producerea de energie electrică și termică.

Articole similare

Back to top button