ActualitateSliderSocialUltima ora

Festival de muzică lăutărească la Cărbunești

O nouă ediție a Festivalului de muzică lăutărească “Gena Bârsan” va avea loc la Târgu Cărbunești în data de 29 august 2022. Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Târgu Cărbunești, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Școala Populară de Artă “Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” și  Centrul Cultural “Tudor Arghezi” Târgu Cărbunești.

Festivalul de muzică lăutărească “Gena Bârsan” se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale care folosesc în interpretare instrumente tradiționale și respectă tradiția și autenticitatea cântecului și portului popular. Gena Bârsan a fost o cunoscută interpretă de muzică lăutărească din Gorj. Artista a întreprins de-a lungul carierei sale numeroase turnee în țară, cu Taraful Gorjului, cântând alături de artista Maria Tănase, dar și de alte soliste renumite din județ cum ar fi Maria Lătărețu și Lia Bobirci.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a inițiat acest festival extrem de important pentru muzica lăutărească în anul 2005, organizat în colaborare cu Primăria orașului Târgu Cărbunești.

Concursul se desfășoară în data de 29 august 2022, pe scena din Târgu-Cărbunești, în Pădurea Stejeret.

Lăutarii sunt și vor rămâne cei mai importanți mesageri ai cântecului românesc. Ei au transmis din generație în generație cântece care au intrat în patrimoniul național, ca parte a identității noastre.

Articole similare

Back to top button