Elevii de la Turburea- mai multă prezență în bar decât la școală

Nici anul acesta absolvenții de clasa a 12-a ai Liceului Tehnologic Turburea nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. O situație identică a fost înregistrată și în anii anteriori în cadrul liceului.

După cum declară și Ion Bârcă, Primarul Comunei Turburea, un motiv pentru faptul că elevii nu sunt bine pregătiți este și slaba pregătire a profesorilor de la catedră, existând elevi care nu știu să scrie sau să citescă.

În acest sens, primarul comunei a luat măsuri prin deschiderea unui centru after-school pentru elevii din ciclul primar, unde aceștia vor primi ajutor în realizarea temelor, dar și o masă caldă.

Mai mult de atât, dezamăgirea lui Ion Bârcă se trage și din situația creată de elevii liceului și mărturisește faptul că au fost surprinși de mai multe ori în stare de ebrietete pe malul Gilortului, când aceștia trebuiau să fie prezenți la cursuri.

În momentul de față, primarul nu dorește să își mai îndrepte atenția către Liceul Tehnologic Turburea, însă va face sacrificii pentru cei din clasele primare pentru a reuși să le formeze baze solide în învățătura.