ActualitateSliderSocialUltima ora

Dreptul de autor asupra sculpturilor lui Brâncuși

Iulian Popescu, fostul Secretar de Stat al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizări, a adus în discuție, printr-o postare pe pagina sa de socializare, faptul că în urma unei analize făcute de o firmă de avocatură a rezultat că o firmă din București cere bani pentru folosirea imaginii operelor lui Brâncuși sau chiar a lui Brâncuși, deși din anul 1973 dreptul de autor este în domeniul public.

„O analiză făcută de o firmă de avocatură, la solicitarea Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație, a scos la iveală că dreptul de autor asupra sculpturilor lui Constantin Brâncuși, de la Târgu Jiu, este în domeniul public începând cu anul 1973, chiar dacă și astăzi, o firmă din București, Visarta, cere bani pentru folosirea imaginii operelor sau a lui Brâncuși.

Studiul avocaților Irina Vasile și Ștefania Boancă a fost publicat în ultimul număr al Revistei Române de Dreptul Proprietății Intelectuale.

Voi trimite acest studiu, despre care am mai vorbit, și instituțiilor din Gorj, în speranța că vor face demersuri pentru a pune capăt situației care trenează de ani de zile. Poate apariția într-o revistă de specialitate o să-i facă mai interesați de subiect.

Totodată, cât mai repede este nevoie de câteva măsuri eficiente de promovare a operelor, mai ales că imaginea sculpturilor poate fi utilizată fără opreliști în acest caz.– a declarat Iulian Popescu pe pagina sa de socializare

Articole similare

Back to top button