ActualitateSliderSocialUltima ora

Cursuri de calificare la AJOFM

În perioada următoare, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj va organiza mai multe cursuri de calificare sau recalificare pentru șomeri sau pentru persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă.

Până în prezent au fost organizate 14 cursuri la care au participat 324 de persoane dintre care: 249 șomeri indemnizați, 71 șomeri neindemnizați și 4 persoane care vor suporta contravaloare cursurilor.

La cursurile de calificare vor participa și persoane cu acces mai dificil pe piața muncii, mai exact două persoane cu dizabilități, două persoane de etnie romă, 123 de persoane cu domiciliul în mediul rural și 5 persoane aflate în timpul sau după executarea unei măsuri neprivative de libertate dispusă de către organele judiciare.

177 de persoane, foști șomeri, și-au găsit un loc de muncă după finalizarea cursurilor și susținere examenului de absolvire.

În prezent se formează grupe pentru cursuri de formare profesională pentru: babysitter, bucătar, cameristă, cofetar-patiser, competențe digitale, comunicare în limba engleză, comunicare în limba română, comunicare în limba germană, confecționer asamblor materiale textile, dulgher, tâmlpar, parchetar, îngrijitor spații verzi, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în cultura plantelor, ospătar, chelner, lucrător în alimentație, zidar, tâmplar, tencuitor.

Articole similare

Back to top button