ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Vîlceanu – Centrele de Excelență nu vor fi desființate

În anul 2020 fostul ministru al Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a aprobat înființarea de centre de excelență în fiecare județ și în municipiul București. Acestea funcţionează ca unităţi „conexe” ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cu personalitate juridică, fiind coordonate metodologic de către inspectoratele şcolare judeţene/ISMB. Aceste centre elaborează şi aplică strategii şi politici pentru selecţia, pregătirea, susţinerea, motivarea copiilor şi a tinerilor capabili de performanţe.

Având în vedere activităţile şi serviciile educaţionale oferite, Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, a ieșit cu o postare pe pagina sa de socializare prin care anunță faptul că aceste centre nu trebuie și nu vor fi desființate:

“Centrele Județene de Excelență nu vor fi desființate!

Știu că este o îngrijorare inclusiv în județul Gorj, însă am avut o discuție cu ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, și m-a asigurat că aceste instituții vor fi dezvoltate, nu desființate.

În plus, acesta mi-a confirmat că are programată o întâlnire cu profesorii din țară pentru a clarifica situația.

Totodată, nu numai că nu vor fi desființate centrele de excelență, dar va fi înființat Centrul Național de Excelență.

De asemenea, sunt discuții despre crearea unui cadru care să permită atribuirea statutului de “unitate de excelență” școlilor cu rezultate bune.

Înființarea Centrului de Excelență în Gorj este o reușită pentru învățământul din Gorj și liberalii sprijină întotdeauna performanța elevilor gorjeni.”

Articole similare

Back to top button